Wie ben ik?

Hi! ik ben Jasmijn, 26 jaar, heb (naar mijn mening) het meest leuke dochtertje van 2 ter wereld en ben getrouwd.

Jasmijn is niet mijn echte naam, maar omdat ik graag zo open mogelijk wil zijn over mijn financiële plaatje heb ik besloten dit onder een schuil naam te doen. Ik ga hier niet heel geheimzinnig overdoen. Als je denkt te weten wie ik ben en je vraagt dit persoonlijk zal ik hier altijd eerlijk antwoordt op geven. Reacties met namen/ideeën word niet op gereageerd.

De afgelopen anderhalf jaar ben ik bezig geweest allemaal manieren te vinden om te besparen op onze kosten. Wekelijks lees ik verschillende blogs en luister podcasts van mensen die een weg creeëren naar een financieel onafhankelijk leven. Zij delen bespaar tips uit zodat je van zo min mogelijk rond kan komen. Tijdens deze tijd ben ik er ook achter gekomen dat ik helemaal niet zo extreem wil bezuinigen. Ik wil soms gewoon even naar de supermarkt om iets lekkers te kunnen kopen zonder een mega schuld gevoel hiervoor te krijgen. Ik ben eigenlijk wel tevreden met ons uitgaven patroon. We lossen een klein beetje extra af op de hypotheek. We gaan 1 keer per jaar op vakantie en kunnen af en toe  een broodje halen in de stad die voor ons wordt gemaakt i.p.v. dat wij deze zelf smeren. Wij leven zeker geen extreem luxe leventje en dat hoeft ook helemaal niet,  eigenlijk zou ik graag mijn inkomen houden zoals die nu is, alleen zou ik dan minder willen werken, meer tijd willen doorbrengen met onze dochter en uiteindelijk toch hypotheek vrij zijn waardoor we een groot bedrag extra per maand vrij te besteden hebben.

Ik heb dus het volgende besloten. Ik moet een passief(er) inkomen gaan creëren. wat gelijkwaardig is aan mijn huidige inkomen. Hoe ik dit ga doen? dat ga ik met jullie delen op dit blog. Als er vragen zijn stel deze dan gerust! En heb je iets toe te voegen doe dit dan! Alle hulp is welkom!

Plaats een reactie