Ontslag!?

Vandaag, ja echt vanmorgen hebben wij te horen gekregen dat er als het door gaat zoals het nu gaat er ontslagen gaan vallen. Op het moment dat je dat te horen krijgt schrik je. Ik denk dat dat een hele normalen reactie is. Het is een hele onzekere mededeling die niet eens hoeft te betekenen dat er iets gaat veranderen maar tegelijkertijd kan dit de eerste waarschuwing zijn dat er binnenkort een mega verandering in je leven gaat komen.

Na de nodige doem scenario’s kwam ik al snel weer tot bezinken. Mocht dit nu gebeuren is dat geen mega drama. Mijn man verdient gelukkig al bij met zijn hobby dus een kleine daling in de inkomsten zouden we kunnen missen. Ook zal het betekenen dat we veel tijd zouden krijgen voor het zoeken naar ander werk, wat ik ook zeker zou doen. Maar als we meer tijd krijgen zouden we ook indirect meer tijd krijgen om ons meer te focussen op het creëren van een passief inkomen.

Natuurlijk hoop ik niet dat wij de komende tijd ons werk zulle  kwijt raken maar tegelijk zal dit ook weer voor mogelijkheden zorgen. Ook realiseer ik me nu hoe gelukkig wij zijn dat mijn man al een klein beetje bij verdient met zijn hobby. Op die manier zullen we het de eerste maanden prima reden.

Ook sparen wij best een leuk bedrag per maand. Dus ook hierop kunnen wij besparen mocht er een inkomsten val zijn.

Al deze gedachten zorgden er voor dat ik me al snel geen druk meer maakte. Het fijne was dat ik dit al een tijd geleden in kaart hebt gebracht dus dat ik zonder enig onderzoek mijzelf nu weer rust heb gegeven.

Dus aan iedereen zorg dat je overzicht heb over je financiën Mocht je dan een tegenvaller hebt raak je veel minder snel in paniek.

Plaats een reactie