koopverslaafd

Koopverslaafd?!

Koopverslaafd? Nee dat ben ik niet. wel heb ik volgens mij net als iedereen een klein geluks momentje als ik iets koop. Dit weet ik van mijzelf. Dus hier handel ik ook naar. Ik weet dat als ik nu iets stoms van €.2,- koop voor onze dochter waar ze 15 minuten mee speelt ik even gelukkig ben. Ook weet ik dat als ik het zelfde speeltje 1 week later tegen kom ik het zonde geld heb gevonden dat ik het heb gekocht.

Ondertussen kan ik mezelf al aardig goed en hierdoor kan ik veel van zulke impuls aankomen voorkomen. Daarin tegen doe ik soms ook bewust zon soort aankoop. Als ik het even zwaar heb en ik zie dat ik mij voor €.2,- even een stuk beter kan voelen is me dat soms zeker €.2,- waard. Natuurlijk moet dit niet uit de hand lopen maar toch. Als ik die €.2,- nou uitgeef aan een olliebol uitgeef dan ben ik zelfs 2 keer blij omdat ik ook nog even heb gegeten.

Als je echt koop verslaafd bent gaat dit natuurlijk allemaal een stapje verder en kan ik niks anders doen dan je adviseren hier wat aan te doen. Maar als dit niet het geval is vindt ik het wel eens handig om te beslissen hoeveel een klein geluk momentje jouw waard is?

En als je dat dan weet, hoe vaak gun je jezelf zon klein geluk momentje? Als jij dagelijks zon momentje nodig hebt om gelukkig te zijn gaat het te ver. Maar als het nou 1 keer per maand €.5,- kost dan mag dat van mij best.

Ik gun mijzelf in het algemeen 1 keer per maand zijn weg gooi geld geluk momentje. En daar heb ik totaal vrede mee! Op die manier hou ik het binnen de perken en gun ik het mezelf ook om af en toe prullaria te kopen die ik eigenlijk niet nodig heb!

En jullie? Kopen jullie wel eens kleine geluk’ s momentjes?

Plaats een reactie