Persoonlijk Financieel overzicht

Persoonlijk inkomsten en uitgaven overzicht

Mijn financieel overzicht. Ik heb al vaker geschreven dat ik 100% open wil zijn over mijn financieel situatie. Hierom deel ik graag al persoonlijke inkomsten en uitgaves zodat jullie een idee krijgen van mijn uitgaven patroon.

Ik heb netjes een Excel bestand met kleurtjes waar ik al mijn inkomsten en uitgaven in bijhoud. Elke week pak ik 5 minuten om deze bij te werken zodat ik altijd overzicht houd wat er deze maand nog uit gaat zodat ik nooit zenuwachtig hoeft te zijn bij het pin apparaat.

Zelf heb ik 4 rekeningen. 2 betaal rekeningen één waar alles op binnenkomt en eigenlijk ook alle vaste lasten van af gaan. De andere betaal rekening is voor de boodschappen. Elke zondag wordt hier geld heen gestort om de boodschappen van de komende week van te betalen.

Dan hebben we nog 2 spaar rekeningen. Het idee is geweest 1 spaar rekening aan te houden voor de buffer en 1 spaarrekening voor het aflossen van de hypotheek.  Nou hebben we net een paar flinke tegenvallers achter de rug waardoor de bufferrekening erg leeg is geworden. En wel willen we volgend jaar €.7.000,- hebben gespaard voor het kopen van een iets minder oude auto dus hebben we het vakantie geld op de buffer rekening gestort en besloten de komende tijd het grootste gedeelte van wat wij sparen naar de buffer rekening over te maken.

Onze hoogste kostenpost is de kinderopvang van onze dochter. Dit is helaas een kostenpost die wij op het moment niet naar beneden kunnen brengen. Daarna komt onze hypotheek. Deze maandelijkse kosten hebben we al iets naar beneden gebracht maar in mijn ideale wereld is die of helemaal weg of op ze minst onder de €.300,- per maand.

Voor de rest ben ik best tevreden. Onze boodschappen zijn aan de hoge kant, maar die kan ik voor mij zelf altijd wel uitleggen. Hierin zitten ook het uiteten en andere uitjes met het gezin. Ook de cadeautjes gaan hier vanaf. En vooral die cadeautjes vallen soms hooguit. Als het bij ons bekend is dat andere mensen het niet breed hebben dan geven wij graag een cadeau waar ze echt wat aan hebben. Geld geven wij daarentegen niet snel, of er moest een bewust doel voor zijn.

 Heb je vragen of tips? Laat een bericht achter in de reacties!

Plaats een reactie