vakantiegeld bestemming

Vakantie geld 2020

wat doe ik hier mee?

Het is Juni. Voor de meeste werknemers is er vorige maand het vakantiegeld binnen gekomen. Een paar keer per jaar krijg je een financiƫle meevaller of verassing. Bijvoorbeeld het vakantiegeld, misschien wel een 13demaand? Meevaller van de energierekening of een belastingteruggave.

Zodra wij weten dat er zon verassing aankomt. Geven wij hier eigenlijk direct een bestemming voor. de belastingteruggave van 2019? Is op dezelfde dag dat het werd bijgestort direct naar het aflossen van de hypotheek gegaan. Het vakantiegeld van 2020 gaat bij ons naar de spaarrekening. Hoewel ik het lastig vindt als dit geld stilstaat denken wij toch dat dit voor nu de beste keuze is. Volgend jaar Juli/Augustus zullen wij onze huidige auto inruilen voor een iets minder oud model. De afgelopen tijd is hij al 2 keer naar de garage geweest en aankomende week moet die opnieuw. Eigenlijk hopen we dus vooral dat die nog mee gaat tot Juli/Augustus omdat we dan het bedrag gespaard hebben voor de auto die we dan willen aanschaffen.

Onze ervaring is, als er extra geld binnenkomt zonder dat het een doel heeft en het gewoon op de betaal rekening laat staan het langzaam verdwijnt aan onbelangrijke dingen en ik er minder van geniet. Ik wordt echt gelukkig als ik de brief binnen krijg van de hypotheek verstrekker dat ons maandbedrag omlaag gaat. Ook zal ik genieten van de eerste keer dat wij met onze nieuwe auto weg zullen rijden bij de dealer. Weet je waar ik niet van geniet? Als ik iets ruimer boodschappen ga doen en vaker een broodje haal onderweg.

Omdat ik op die momenten niet echt door heb dat het van mijn vakantiegeld gaat voelt het meer alsof er ineens eens een moment is dat ik mijn bankieren app open en het plots is verdwenen. En dat gevoel is denk ik toch wel het meest vervelend.

Controle over geld is voor mij belangrijk. En waarschijnlijk hierdoor geef ik extra bedragen direct een doel zodat ik het onder controle houd.

Waar geven jullie je vakantie geld dit jaar aan uit?

Plaats een reactie